14 de març 2022

estrena teatral

 





El proper divendres, 18 de març de 2022, els companys de Passi-ho-bé Teatre estrenen, a les 20h, i al Teatre Ateneu de Cerdanyola del Vallès (carrer de l’Industria, 38-40) , l’obra: “Relats de Pioneres Modernes 1935”

Amb la participació de les nostres companyes de Vespres Literaris Conchi García. Juani Torio, Montse Pérez i Maria Ignacia Pavón, durant la representació és posaran en escena tres obres: “Una venjança com n'hi ha poques” de la Lluïsa Denís i Reverter (Barcelona 20/05/1862-28/01/1946), una artista plena, autora teatral, compositora i pintora. “Es rifa un home! Apunt satíric en un acte”, de la Rosa Maria Arquimbau i Cardil ( Barcelona 27/03/1909-28/02/1992), escriptora i periodista sota el pseudònim de Rosa de Sant Jordi i”Les cartes”, un text de Victor Català (Caterina Albert i Paradís, l’Escala, 11/09/1869-27/01/1966).

A Una venjança com n'hi ha poques, tragèdia en un acte, la darrera trobada entre un burgès ric i la seva amant serveix Lluïsa Denís per retratar les violències que amaguen les relacions desiguals entre sexes. L'autora va publicar els seus dos únics textos teatrals el 1931, any de la mort del seu marit Santiago Rusiñol.

A Es rifa un home!, apunt satíric en un acte del 1935 i primer text teatral de Rosa Maria Arquimbau, un club de senyores organitza un sorteig per adoptar un atractiu jove aristòcrata que s'ha quedat a la misèria per l'adveniment de la República. La companyia Vila-Daví va estrenar al Teatre Romea i al Teatre Poliorama tres obres teatrals més de l'autora durant la Guerra Civil, però el conjunt de la seva producció va romandre inèdita fins ara.

Les cartes és un dels textos dramàtics més sorprenents de Víctor Català, i no es va publicar fins a un any després de la mort de Caterina Albert. En aquest monòleg, presentat com un experiment escènic, una dona anònima intenta explicar els seus infortunis amb una espontaneïtat narrativa i lingüística que posa en tensió constant els codis de la teatralitat i anticipa la ironia tragicòmica del teatre de Mercè Rodoreda.

Amb aquest treball, Passi-ho-bé teatre recupera el treball de tres creadores multidisciplinars en les quals conviu amb tota naturalitat la faceta d’ escriptores teatrals con la de altres àmbits com las arts plàstiques, la música o el periodisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada