14 de nov. 2014

la fenice

El primer teatre anomenat "La Fenice" va ser inaugurat el 16 de maig del 1792 amb una òpera de Giovanni Paisiello anomenada "Giochi di Agrigento".  Des de llavors, el teatre poc a poc va guanyant una gran reputació, al punt en què Rossini va muntar dues produccions i Bellini va estrenar dues òperes al teatre.    
        
En 1836 el teatre va ser destruït per un incendi, però va ser reconstruït ràpidament amb un nou disseny per obrir les seves portes novament en 1837.  El 1884 es va iniciar la col·laboració de Giuseppe Verdi amb el teatre, amb una producció de Ernani durant la temporada de carnaval. Després es van succeir les estrenes d'Attila, Rigoletto, La Traviata i Simon Boccanegra

El teatre va passar per la Primera Guerra Mundial amb les seves portes tancades, i quan va reiniciar les seves activitats ho va fer amb moltes produccions, i atraient a grans cantants i directors del món. El 1930 la Biennal de Venècia iniciava el primer Festival Internacional de Música Contemporània, en el qual es van presentar compositors com Ígor Stravinski i Benjamin Britten.

L’any 1996, durant uns treballs de remodelació, el teatre es va incendiar novament. La reconstrucció va començar el 2001 i van ser fidels a l'estil del segle XIX basats en un disseny de l'arquitecte Aldo Rossi i usant velles fotografies del lloc. El 14 de desembre del 2003, amb un concert inaugural de Beethoven, Wagner i Stravinsky, el teatre va obrir una vegada més les seves portes al públic. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada