12 de gen. 2019

presentació llibre miguel pajares






El proper dimecres, 23 de gener de 2019,  Vespres Literaris, organitza la presentació del llibre de Miguel Pajares,  Crímenes de hambre.  

L'acte,  presentat per la nostra companya Eva Torralba,  comptarà amb la presència de l'autor i tindrà lloc a l'espai Enric Granados,  de la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès (Plaça d'Enric Granados, 1),  a les 19.00 hores.

En aquesta,  la seva quarta novel·la,  l'autor denuncia la desigualtat profunda que, en un extrem,  té als qui moren per fam i , en l'altre,  a les elits que concentren la riquesa a les seves mans.

L'autor:

Miguel Pajares és doctor en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona i membre investigador del Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Social, adscrit al Departament d'Antropologia Social de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. En aquest mateix Departament, participa en l'elaboració d'estudis europeus en l'European Social Research Unit. Actualment és president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat.

Ha estat impulsor d'altres associacions. Va ser un dels responsables de SOS Racisme entre 1991 i 1996. Va dirigir l'estructura sindical dels CITE, Centres d'Informació per a treballadors estrangers, entre 1996 i 2000. Va ser assessor extern del Comitè Econòmic i Social Europeu entre 2000 i 2012.

És autor de diversos llibres d'assaig, així com de nombrosos articles publicats en revistes especialitzades i en mitjans de comunicació. Els seus llibres d'assaig s'han centrat en temes com la immigració, l'asil, els drets humans o la lluita contra el racisme. Cal destacar: La immigració a Espanya, (1998), Icària, Barcelona; Immigració i ciutadania a Europa, (2000), Institut de Migracions i Serveis Socials, Madrid; "Discriminació racial i polítiques antidiscriminatòries", a La discriminació racial, (2003), Icària, Barcelona; La integració ciutadana, una perspectiva per a la immigració, (2005), Icària, Barcelona; Immigrants de l'Est, (2007), Icària, Barcelona; Immigració i sindicats a Europa, (2012), Icària, Barcelona. A més, entre 2007 i 2010, va ser autor de l'Informe Anual Immigració i Mercat de Treball, publicat per l'Observatori Permanent de la Immigració. En qualitat d'expert extern del Comitè Econòmic i Social Europeu, va participar en l'elaboració de diversos dictàmens sobre immigració i l'asil.

Com a escriptor, va publicar la seva primera novel·la, Captives, l'any 2013, la qual va ser finalista al Premi Nadal en el seu 68a edició i al premi a la millor primera novel·la de gènere negre a la Setmana Negra de Gijón de 2014. El tema que a ella va abordar va ser la tracta de dones. Amb la seva segona novel·la, La llum de l'esclat, va continuar conreant el gènere negre de denúncia social, endinsant aquest cop al racisme més extrem. La tercera novel·la, Aigües de venjança, publicada el 2016, aborda els crims que pateixen immigrants i refugiats a la frontera sud.

Us hi esperem!!!!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada