12 de febr. 2020

carla, carlae: fragment



El proper dissabte, 15 de febrer de 2020,  Vespres Literaris, presentem a la ciutat el llibre de la Iolanda Barenys : Carla, Carlae


L’acte tindrà lloc al  Centre Cívic de Montflorit (Carrer de la Mare de Déu dels Dolors, 17-19, a les 19.00 hores.

Us avancem un petit tast de la novel·la: 



“L’endemà al matí la Carla va sentir, en un crescendo remot, el so del despertador del seu mòbil, una melodia barroca en mode ascendent que va posposar cinc minuts amb un toc de dit, delerosa d'estirar una estona mes aquell estat de letargia. En els instants previs a despertar-se era quan se sentia, d'alguna manera, mes a prop d'ella mateixa. Eren només uns minuts, potser amb prou feines uns segons, però estaven dotats d'una intensitat extraordinària: quan es mirava amb aquells ulls tancats sentia com si una llanterna fugissera enlluernés els habitants de la seva foscor interior.

Amb les parpelles encara closes, per allargar una mica el moment, va palpar el cos d'en Pau que dormia al seu costal, amb la tebior i el panteix pausat d'un gran felí en repòs. Va resseguir amb el dit el seu perfil, des de l'inici de l'espatlla fins al maluc i es va endinsar una estona en el plaer d'aquell contacte, fins que li va tornar, una mica llunyana però encara viva, una fiblada d'abella al mugró esquerre. De sobte va tenir ganes de trucar la Miriam i explicar-li algunes cosetes que s'havia oblidat de comentar-li quan, en la seva darrera conversa per telèfon, s'havien posat al dia.

Va sonar el segon avís de l'alarma del mòbil, va obrir els ulls de bat a bat, el va apagar abans en Pau no comencés a remugar i va anar cap al lavabo. Gràcies al raspall de dents i al dentífric, a l'aigua calenta de la dutxa, a l’ exfoliant, al sabó, al xampú i al suavitzant, va poder alliberar-se de tota sensació de brutícia. Després, amb la solemnitat ritual de cada matí, va comentar a revestir-se de totes les capes que necessitava per presentar-se al món. Amb les pinces depilatòries, el desodorant, el raspall, l'assecador amb difusor i sense, la planxa per al serrell, els clips i passadors per empresonar els cabells, la laca ultraforta per immobilitzar-lo, la llet corporal, el sèrum, el contorn d'ulls, la crema antiarrugues, la base del maquillatge, les pólvores, el coloret suau, l'ombra d'ulls i el pintallavis de tons molt naturals, la roba interior de la Perla, la camisa de seda grisa, el sobri vestit jaqueta, les mitges fines color de carn, les sabates de taló, els anells, els collarets, les arracades i el perfum, va tornar a ser la que potser no era, i es va sentir altre cop segura i radiant.

Va dipositar un petó molt suau allà on l'espatlla d'en Pau tenia la corba mes pronunciada, just abans del precipici del coll, i va sortir de l'habitació mentre ajustava la porta a poc a poc.”

Carla, Carlae
Iolanda Barenys
editorial Obrador,  Barcelona,  2019
pàgina 83-84




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada