16 de febr. 2020

presentació Carla, Carlae





Ahir vam gaudir de la presència de la escriptora barcelonina Iolanda Barenys en la presentació de la seva primera novel·la, Carla, Carlae, a nostra seu de Montflorit.


Iolanda ens va explicar els seus inicis com a escriptora, a la escola de l'Obrador d'Històries, de la seva devoció per la literatura i la lectura des de molt petita , i de la passió contagiosa que produeix crear i explicar històries.


La seva primera novel·la és de lectura fàcil, s'estructura en dues parts i cinquanta-tres petits capítols. Narra la vida quotidiana d'una petita galeria de personatges amb  vides íntimament entrellaçades.  Cada capítol, sense perdre el pols narratiu de el conjunt de la trama, es converteix, entre petits matisos i descripcions subtils, en una unitat en si mateixa; així, cada episodi, cada capítol, ens va desvetllant, pas a pas, les múltiples arestes d'uns personatges polièdrics i molt rics.  D'aquesta manera, capa a capa, l'autora aprofundeix en la personalitat dels mateixos,  desvetllant la profunditat de les seves vivències, mostrant-nos les seves virtuts però, sobretot, les seves pors, les seves debilitats, les seves misèries ..., conduint-nos a un sorprenent, i de el tot inesperat, desenllaç final.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada