11 de febr. 2020

presentació novel·la carla, carlae


El proper dissabte, 15 de febrer de 2020,  Vespres Literaris, organitza la presentació del llibre de la Iolanda Barenys, "Carla, Carlae", amb la presencia de l’autora y la conducció i presentació del nostre company Joan Francesc Sánchez

L’acte tindrà lloc al  Centre Cívic de Montflorit (Carrer de la Mare de Déu dels Dolors, 17-19), a les 19.00 hores.

La novel·la:

Primavera del 2.016, costat muntanya d’un carrer qualsevol de Barcelona. Deu anys més tard d'haver-se distanciat de forma brusca, la Carla i en Martí es retroben per atzar. Aquesta casualitat serà el punt d’arrencada d’un camí de renovació que, sense proposar-s’ho, emprendrà la protagonista.

Dividida en dues parts, amb 261 pàgines estructurades en 53 capítols molt curts (que són per sí mateixos gairebé com petits contes), aquesta novel·la simfonica ens ofereix un retrat de la xarxa de personatges que configuren l’entorn més íntim de la Carla. Una varietat de caràcters complexos i plens de clarobscurs que, a partir de l’entramat de relacions interpersonals (i amb l’ajut d’algunes catàstrofes i també d’alguns atzars), evolucionaran al llarg d’un any i mig per desfer-se de les seves màscares i acabar connectant, de manera més o menys afortunada, amb les seves veritables personalitats.

La Carla aprendrà finalment a afrontar les seves febleses i el seu antic dolor, però abans li tocarà recórrer un camí on les agressions, les omissions, les culpes i les venjances no seran sempre obra dels altres. I és que no es tracta en cap cas d’una història de bons i dolents. Com ella mateixa diu, en un moment de lucidesa etílica: “tots voltaven per l’escenari del món com una colla de personatges cecs, sords i muts, que ni es veien ni es reconeixien entre ells, però que s’anaven fent mal els uns als altres mentre es movien a les palpentes i buscaven, amb la convicció de merèixer-la més que ningú, la seva improbable felicitat.” 

L’autora:

Nascuda a Barcelona el 1.967, va viure una infantesa feliç envoltada de germans i de llibres, i va tenir la sort d’anar a una escola activa i catalana quan això encara no semblava possible. Es va llicenciar en Física Fonamental per la Universitat de Barcelona però no va arribar a dedicar-s’hi mai: des que va acabar una carrera tan plena de fórmules com de fantasia, ha treballat gairebé sempre a l’àmbit de les Tecnologies de la Informació sense tenir-hi, en principi, cap inclinació particular.

El títol més important i vocacional, el de mare, el va obtenir a Buenos Aires on va residir durant sis anys.

La Iolanda va descobrir la seva passió tardana per l’escriptura a l’Obrador d’Històries, un indret sorprenent que li va sortir al pas mentre voltava pel barri de l’Eixample. Allà va tenir l’oportunitat d’aprendre tècniques literàries, compartir descobertes i rialles amb les professores i els companys de curs, i donar sortida, primer en forma de narracions breus i després en una novel·la, a la seva imaginació.

Guanyadora del premi de relats de l'Eixample 2015; autora de dos relats inclosos a l’espectacle teatral Maleïdes les Guerres;  finalista al 19è Premi de narrativa curta Tinet (Premis literaris Ciutat de Tarragona 2015-2016); i amb un microrelat seleccionat al V Microconcurs de “La microbiblioteca” 2015-2016; el 2019 va publicar “Carla, Carlae”, la seva primera novel·la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada