19 de juny 2014

torna el concert del Castell



“Txaikovski al Castell. Obertura 1812”, es el títol del concert que ens oferiran el proper divendres  4 de juliol,  des de les 22.00 hores i en els jardins del castell de Sant Marçal, la Banda de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès.

L'Obertura 1812, Opus 49, escrita pel compositor Txaikovski el 1880, commemora la resistència russa, l’any 1812, davant l'avanç de la “Gran Armée” de Napoleó Bonaparte. L'obertura va ser estrenada  a Moscou el 20 d'agost de 1882 i el seu final triomfal es molt conegut,  inclou una salva de trets de canó i repic de campanes.

Quan el compositor rus va visitar els Estats Units el 1891, va dirigir l'obra en la inauguració del Carnegie Hall de Nova York. Des de les hores, la seva execució sol ser una part clàssica de les celebracions per la independència nord-americana.


Segons informa “Cerdanyola.info”;  el concert es dividirà en dues parts.  En la primera part s’interpretarà el “Concert per a violí” i a la segona “l’Obertura 1812”, la “Marxa Eslava” i la suite del “Trencanous”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada