25 de gen. 2017

jane eyre al cinema



WOMAN AND WIFE (1918) d'Edward Josep.
Aquesta és una de les diverses produccions realitzades a Hollywood sobre el clàssic "Jane Eyre" en el període mut; amb Alice Brady com Jane Eyre, Elliott Dexter com Edward Rochester, Helen Lindroth com Grace Poole i Juliette Moore com Adele.

JANE EYRE (1921) d'Hugo Ballin.
Hugo Ballin va escriure i va dirigir aquesta adaptació muda de la història.   Protagonitza  com Jane Eyre , Mabel Ballin.

JANE EYRE (1934) de Christy Cabanne.

Versió sonora protagonitzada per Virginia Bruce com Jane Eyre, Colin Clive com Edward Rochester, Beryl Mercer com Mrs. Fairfax, Clarissa Selwynne com Mrs. Reed i Jean Darling com Jane Eyre de nena.


JANE EYRE (1944) de Robert Stevenson.
La millor adaptació, que inclou en el repartiment a Joan Fontaine com la principal protagonista i a Orson Welles en el paper de Mr. Rochester. Margaret O'Brien interpretava el paper d'Adele, Agnes Moorehead va encarnar a Mrs. Reed, Edith Barrett interpretava a Mrs. Fairfax i Hillary Brooke era Blanche Ingram.

JANE EYRE (1970) de Delbert Man.
Pel·lícula amb Susannah York com Jane Eyre, George C. Scott com Edward Rochester, Jack Hawkins en el paper de Mr. Brocklehurst, i Sara Gibson com Jane Eyre com nena.

JANE EYRE (1983) de Julian Amyes.
Minisèrie televisiva britànica amb Zelah Clarke i Timothy Dalton.


JANE EYRE, DE CHARLOTTE BRONTE (1996) de Franco Zeffirelli.
Charlotte Gainsbourg és Jane Eyre. Rochester està interpretat per William Hurt. Anna Paquin encarna Jane de nena, Fiona Shaw és Mrs. Reed i Joan Plowright és Mrs. Fairfax.

JANE EYRE (1997) de Robert Young.
Telefilm protagonitzat per Samantha Morton i Ciaran Hinds com a parella protagonista.

JANE EYRE (2011) de Cary Fukunaga.

Adaptació amb Mia Wasikowska i Michael Fassbender en els papers de Jane Eyre i Edward Rochester.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada