27 de gen. 2017

la peli

La millor adaptació al cinema de la novel·la de la Charlotte Brontë, Jane Eyre,  es la del director Robert Stevenson, de l’any 1943 (aquí es va titular “Alma rebelde”). Amb guió de John Houseman, Aldous Huxley, Robert Stevenson, Henry Koster, el repartiment estava encapçalat per Orson Welles i Joan Fontaine, acompanyats per Margaret O'Brien, Peggy Ann Garner, John Sutton, Sara Allgood, Henry Daniell, Agnes Moorehead, Mae Marsh i Elizabeth Taylor.

Amb un guió molt sòlid , en el que va col·laborar gent com el prestigiós productor John Houseman o el novel·lista Aldous Huxley, partien no tant de la novel·la com de l'adaptació radiofònica que ja havia fet Orson Welles amb el Mercury Theatre.

D'altra banda, l'elecció de Joan Fontaine per encarnar Jane Eyre no podia va ser molt encertada.  Fontaine havia aconseguit fer-se famosa gràcies al seu paper protagonista en l'obra Rebeca, de l’any 1940, del mestre anglès Hitchcock, en la qual encarnava a un personatge molt semblant  al de la novel·la de Charlotte Brontë: una jove òrfena i insegura que s'acaba enamorant d'un misteriós noble . L'encarregat d'interpretar a Mr. Rochester va ser Orson Welles, que dota el personatge de més foscor encara que en el llibre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada