17 de nov. 2017

novetat editorial

Albert  Camus , María Casares
Correspondance (1944-1959)
Édition de Béatrice Vaillant. Avant-propos de                        Catherine Camus
Gallimard, 11/2017


El 19 de març de 1944, Albert Camus i Maria Casares es van conèixer en casa de l’escriptor Michel Leiris.  Ell tenia trenta anys i ja avia publicat la novel·la que li havia donat a conèixer, “L’estranger”  ella era filla d'un republicà espanyol a l'exili (Santiago Casares Quiroga,ministre i primer ministre de la Segona República), i tenia vint-i-anys. Casares va començar la seva carrera d’actriu el 1942 al Theater des Mathurins, quan Albert Camus  publicava L’estranger a  Gallimard.  L'escriptor vivia sol a París i la seva dona Francine, mestra, a Orà. La matinada del sis de juny de 1944, data del famós dia D, es converteixen en amants. Això és només el preludi d'una gran història d'amor, que tindrà el seu inici real l’any 1948.

Fins la mort accidental de l'escriptor, al gener de 1960, Albert i Maria mai van deixar d'escriure. Creuar la seva correspondència revela quina era la intensitat de la seva relació.


 "Quan estimem a algú, encara l'estimem", va dir María Casares després de la mort d'Albert Camus; "Quan una vegada, no estem sols, mai no estem sols".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada