13 de nov. 2017

Adaptacions cinematogràfiques de l’obra de Wilkie Collins



The Moonstone (1915) de Frank Hall Crane.
Adaptació muda de la coneguda novel·la "La Pedra Lunar",  protagonitzada per Eugene O'Brien, Elaine Hammerstein, William Roselle, Ruth Finley i Edmund Mortimer.

The woman in withe (1917) d'Ernest C. Warde.
En el període mut es van realitzar diverses adaptacions del text gòtic "La dama de blanc". Aquesta està protagonitzada per Florence La Badie, Wayne Arey, Richard Neill, Arthur Bauer i Gertrude Dallas.

The woman in withe (1929) d'Herbert Wilcox.
Una altra adaptació muda , amb Blance Sweet en el doble paper de Laura Fairlie i Anne Catherick, Haddon Mason com Walter Hartwright, Cecil Humphreys com Sir Percival Glyde, Louise Prussing com Marian, i Frank Perfitt com el Comte Fosco.

The moonstone (1934) de Reginald Baker.
Amb Charles Irwin, David Manners, John Davidson i Phyllis Barry.

Crimes at the dark house (1940) de George King.
Producció britànica que adapta "La dama de Blanc",  amb Sylvia Marriott, Tod Slaughter, Geoffrey Wardwell, Hilary Eaves i ha Petrie.

La dona de blanc (1948) de Peter Godfrey.



Eleanor Parker encarna Laura i a Anne Catherick, Gig Young a Walter Hartright, Alexis Smith a Marian, John Emery a Sir Percival, Sydney Greenstreet al comte Fosco i Agnes Moorehead a la comtessa.

The moonstone (1972) de Paddy Russell.
Minisèrie de la televisió britànica de cinc episodis, amb John Welsh, Colin Baker, Robin Ellis, Anna Cropper, Kathleen Byron i Derek Chafer.

La dona de blanc (1982) de John Bruce.
Sèrie de cinc episodis produïda per la BBC.

La pedra lunar (1996) de Robert Bierman.
Telefilm protagonitzat per Greg Wise, Keeley Hawes, Antony Sher i Terrence Hardiman

La dona de blanc (1997) de Tim Fywell.
Telefilm britànic . Està protagonitzat per Justine Waddell com Laura Fairlie, Susan Vidler com Anne Catherick, Tara Fitzgerald com Marian, James Wilby com Percival Glyde, John Standing com Walter Hartright i Simon Callow com el Comte Fosco.

Basil (1998) de Radha Bharadwaj.

Christian Slater, Jared Leto, Claire Forlani i Derek Jacobi són alguns dels intèrprets de "Basil", drama victorià sobre un jove aristòcrata enamorat d'una noia d'origen humil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada