8 de març 2023

presentació desprès de la vergonya

 


    Ahir va tindre lloc la presentació de la novel·la “Després de la vergonya”, de Marc Moreno, periodista, escriptor i editor de l'editorial “Llibres del delicte”, organitzada per Vespres Literaris i conduïda pel company Joan Francesc Sánchez a la sala Enric Granados, de la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès.

    La presentació es va centrar, en un primer moment, en la faceta d'editor Marc Moreno, destacant que ja fa deu anys que intenten donar suport a la novel·la de gènere negre feta aquí i de qualitat. Com assenyalen a la seva pàgina web: "Llibres del delicte"

“Llibres del Delicte és una editorial independent, que neix a Barcelona (el 2013) amb la voluntat de mantenir un compromís amb la literatura en català i, en concret, amb la bona novel·la negra que s’escriu al país. (…)

La voluntat de publicar la millor novel·la negra en català ens porta a presentar una acurada edició, treballant les històries i els textos, però també apostant per un disseny i una estètica d'acord amb els continguts, on busquem rendir homenatge als clàssics del gènere negre.”

    Pel que fa a la novel·la, la història està protagonitzada per Pau, que, just el dia que li diu a la seva dona, Sandra, que ho deixa perquè s'ha enamorat d'una altra dona, Lluna, és atropellat per un automòbil a la porta de casa seva, un succés que el portarà a estar quatre anys en coma. Quan es desperta, s'adona que a l'hospital només hi ha els pares i no hi ha rastre de la Sandra, ni del fill, que tenia dos anys quan va tenir lloc l'accident.

    Marc Moreno, va comentar que en certa manera la seva font d'inspiració per crear la novel·la ha estat els seus propis problemes de salut. Amb una primera part més introspectiva i una segona part més amb un escriptura més picada i de frases curtes, més de novel·la negra, ja que, en pròpia confessió de l’autor, no pot renunciar al seu estil, la novel·la narra com alguna cosa et pot canviar la vida de manera radical i has d'aprendre a començar a viure novament.

    En el torn de preguntes es va parlar de la importància de publicar novel·la negra d'aquí perquè si alguna cosa caracteritza aquest gènere és que, a banda d'entretenir amb les seves trames, és un gènere que busseja a totes les perifèries socials, visibilitzant als invisibles i demostrant l’arrelament a la societat que viuen els autors que conreen aquest gènere..







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada