Dissabte
al matí el vam dedicar a conèixer, nosaltres, fills de ciutats industrials i de serveis, el
món del dur i castigat sector primari.
Vam
visitar l’aula d’entorn rural Can Turró, a santa Maria Palutordera, ubicada
dins d’una explotació agrícola i ramadera en actiu, on ens van explicar com es
el dia a dia de la feina de pagès: un difícil equilibri entre l’esser humà, la
terra i els animals.
La
granja, d’explotació lletrera, compta amb vaques de raça frisona, xais, gallines, conills, en una
explotació de cicle tancat. Compta també amb un hort de 400 metres quadrats, m2,
camps de cultiu de farratge i cereals i diferents arbres fruiters.
L’explotació
la treballen dues parelles dedicades a la pagesia des de fa moltes generacions.
Els seus orígens son a Parets del Vallès, a la finca de Can Carena, però arrel de la pressió urbanística, l'any 1990 es van traslladar a Santa Maria de
Palautordera, a la finca de Can Turró, envoltada
per una gran extensió agrícola i forestal, al costat del Riu Tordera i als peus
del Massís del Montseny.
L’aula
està oberta des de l’any 2.012 i, a part de visitar tota la granja, vam gaudir
d’un taller de com fer mató i formatge fresc impartit per la Margarida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada