5 de març 2024

(in)visibles i (o)cultes, 2

 




    El proper dissabte 9 de març de 2024, a les 18,30h i a l’Espai Feixa Baixa, l’aula didàctica del Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver (Carrer de València, 19; 08290 - Cerdanyola del Vallès), l’Associació Cultural Vespres Literaris organitza un acte-debat al voltant de la primera botànica espanyola, Blanca Catalán de Ocón y Gayolà, que hem anomenat:

 “Blanca Catalán de Ocón: una nota a peu de pàgina”

  

 
L’acte està vinculat a l’exposició “Invisibles i ocultes”, un viatge a través de l’espai i el temps per la vida de 24 dones científiques, les quals la història ha fet invisibles.

    L’acte constarà de tres parts: a la primera un vídeo ens endinsarà en la vida i el treball de la Blanca, amb les poques dades que ens han arribat, i il·lustrarà el paper de la dona en la segona meitat del segle XIX. 

    A la segona part, farem una lectura dramatitzada d’un fragment de la obra teatral “Un pájaro en el garlito”, estrenada el 1871, de la actriu i autora teatral Joaquina García Balmaseda. Aquesta autora, per mitjà dels seus personatges femenins, il·lumina la realitat conflictiva i l'ideari, de vegades contradictori, de la dona que volia participar a la vida pública. 

    Per últim, invitarem als assistents a una xerrada-debat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada