31 de març 2024

propostes lectures 24-25, 10

 



Títol: Huesos en el jardín

Autor: Henning Mankell

Pàgines: 178

Proposa: Xavier M.


Sinopsi:



    L’autor és conegut mundialment per una sèrie de novel·les policíaques protagonitzades per l’inspector Kurt Wallander. Els seus llibres han estat traduïts a 37 idiomes i alguns d’ells passats a cinema i TV. Aquest concretament és una obra curta que l’autor fa en reconeixement a la bona acollida que havien tingut les anteriors publicacions. Aquest tanca la sèrie protagonitzada per Wallander.

    És un llibre fàcil de llegir, amb un llenguatge planer i lletra gran. No cal consultar el diccionari i la única possible dificultat són els noms de les ciutats i de les persones sueques.

    Respecte del contingut es tracta d’una trama senzilla que es pot seguir sense esforç. Wallander es vol comprar una casa amb jardí. Passejant-t’hi troba entre l’herba uns ossos que semblen ser d’una mà. Una vegada els tècnics els identifiquen decideixen fer una excavació on troben les restes d’un cadàver molt antic que afirmen tenir uns cinquanta anys. Els forenses a l’analitzar el material afirmen que la mort ha estat violenta i es decideix investigar les causes. La gran dificultat que tenen és que han de retrocedir fins aquelles dates on els hi serà quasi impossible accedir a la informació i les persones ja mortes, malaltes o molt grans. Quan ja no es tenen esperances d’arribar a cap solució Wallander pensant i passejant pel jardí fa una troballa interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada