27 de març 2024

propostes lectures 24-25, 4

 



Títol: El noi de la casa de la muntanya


Autor: John Boyne

Pàgines: 250

Proposa: Eulàlia


Sinopsi:


    John Boyne (Dublín, 1971) és un novel·lista irlandès, es va llicenciar en literatura anglesa a la Universitat de Dublín i va estudiar creació literària a Norwich. Va guanyar el premi Curtis Brown i va començar a publicar relats breus; l'any 2000 va publicar la primera novel·la que porta per nom The Thief of Time. El 2006 va publicar la que de moment és la seva obra més coneguda i la primera que s'ha traduït al català, El noi del pijama de ratlles.

    Es va formar al Trinity College, i a la universitat d'East Anglia, Norwich, Anglaterra. És autor de diverses novel·les, entre les quals destaca la de 'El noi del pijama de ratlles', sent aquesta última un èxit en tots els països en els quals es va publicar.

    Argument: 

    Quan el Pierrot es queda orfe, es veu obligat a deixar la seva casa de París i començar una nova vida amb la seva tieta Beatrix, que fa de minyona a casa d'una gent acomodada, al cim dels Alps bavaresos, a Alemanya. Però no és una època normal. Corre l'any 1935 i la Segona Guerra Mundial està a punt d'esclatar. I aquella tampoc no és una casa normal, és el famós Berghof, residència de descans d'Adolf Hitler. Ràpidament, el Pierrot serà acollit i tutelat per Hitler, que el llançarà a un món nou cada cop més perillós: un món ple de terror, secrets i traïcions, del quan no serà gens fàcil escapar...

    Les comparacions amb 'El noi del pijama de ratlles' són inevitables, però del tot merescudes: Una nova faula que ens convida a reflexionar sobre el millor i pitjor de la nostra naturalesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada