4 d’abr. 2014

hanami a masquefa



El proper diumenge, 6 d’abril de 2014 a Masquefa celebren  el Hanami.  

La floració dels cirerers,  és una festa molt esperada del costumari japonès. Al Japó s'ha celebrat des de fa vora 1000 anys l'arribada de la primavera amb la festa del hanami ( “observació de flors”) , que coincideix sempre amb el punt àlgid del sakura (floració dels cirerers).  Els japonesos també anomenen aquest esdeveniment “ohanami”, afegint una "o" al principi d’hanami, que literalment significa "observar les flors efímeres".
En la societat i cultura japoneses, el Hanami representa l'efímer de la vida humana, ja que les flors desapareixen completament en només una o dues setmanes. És el “Mico no aware”, "la tristesa per les coses" o "la compassió", pel qual la bellesa es realça sabent que el cicle acabarà.

Des de la font dels jardins de la Plaça del Pla de l’Estany, a les 10.30 hores,  s’anirà passejant cap a l’Hort dels Cirerers, on, mentre s’esmorza o es fa una mossada asseguts sota els arbres, tindrà lloc un recital de poesia sota els cirerers florits a càrrec dels poetes : Alexandra Farbiarz, Trini Casas, la companya de Vespres Literaris Esperança Castell, Rossend Sellarés, Marisa Olivera, Mercedes Delclós i Jordi Muntané.

Instant 

Instant de claror
que s'ajaça en la quietud del prat
i plora i riu damunt l'herba.

Flames a la fosca
Esperança Castell
  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada