9 de març 2020

presentació Odissea menor




El proper divendres, 13 de març de 2020,  Vespres Literaris, organitza la presentació del llibre de la Helena Martínez – Ferreruela:  Odissea Menor, amb la presencia de l’autora y la conducció i presentació del nostre company Joan Francesc Sánchez.

L’acte tindrà lloc al  Centre Cívic de Montflorit (Carrer de la Mare de Déu dels Dolors, 17-19), a les 19.00 hores.

Dintre de la mateixa presentació del llibre, l’Helena ens proposarà fer un taller per enfocar a grans trets la lectura d’un poema, a partir de conceptes bàsics: la immediatesa, la dramatització del Jo, el concepte de veritat poètica, la brevetat i la concisió, la intensitat expressiva i la capacitat simbòlica.

Us animen a participar en aquesta proposta tan engrescadora!!!!


El poemari

Odissea menor és un viatge interior que, com el d’Ulisses, és ple de naufragis, però també de descobertes.

És aquesta Odissea l’Odissea menor, d’un jo quotidià, un viatge literari emprès només quan s’ha vist en cor de comandar la barca. 

 L’autora

Helena Martínez-Ferreruela neix a Barcelona. Estudia Filologia Hispànica i Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona i es dedica a l’ensenyament, la seva passió confessa. Professora-tutora de la UNED, al Centre Associat de Tortosa, durant 25 anys i tècnica del Consorci per a la Normalització Lingüística des de l’any 1992, on exerceix les seves funcions, sobretot com a professora de llengua catalana.

En el camp de la teoria de la literatura, destaca la seva col·laboració en “Lengua y Literatura Catalanas I”, publicat per la UNED.

El 2010 guanya el Premi de Poesia Vila de Cambrils i, més recentment, el Premi Salvador Estrem i Fa (2018), en la modalitat de poesia, amb l’obra Odissea menor, publicada per Témenos Edicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada