10 de març 2020

Odissea menor, 2



L’ Alfred Gavin Agustí, el poeta i artista de Riba-roja d’Ebre, opina, a l’epíleg del llibre, sobre la poesia de l’Helena:

“El temps històric marca la manera particular d'encarar la nostra vida, així com les nostres fronteres emocionals. Així mateix qüestiona els pilars de la nostra existència i ens pot conduir a abismes de buit existencial, en topar contra els murs d'una realitat paradoxal a la qual hem de donar respostes.

Aquest es el territori d'aquest poemari; el d'una dona que, des de la poesia, vol donar respostes ais desficis que ens ofeguen gairebé sense que ens n’ haguem adonat, que s’interpel·la i mou i remou la terra que trepitja per trobar-hi alguna veritat, per petita que sirguí, en què arrelar alguna fermesa que la sostingui.

Paraules encertades que expressen un impuls primerenc i primitiu amb una veu pròpia, ineludible, necessària per evitar ésser destrucció i mort definitiva. Una veu de crisàlide que surt al món i canta en veu baixa i personal.

Celebrem aquest valor de recerca interior, embolcallat en el misteri de la paraula justa, precisa, suficient per mostrar la tempesta i les llàgrimes del consol.”


El proper divendres, 13 de març ,  Helena Martínez – Ferreruela ens oferirà un taller de poesia i ens presentarà el seu llibre: Odissea Menor.

El taller i la presentació tindran lloc al  Centre Cívic de Montflorit (Carrer de la Mare de Déu dels Dolors, 17-19), a les 19.00 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada