25 d’abr. 2017

cacáhuatlCacáhuatl. 51 dolços poemes de xocolata amarga
Lluís Riera Callís, Pol Vila i Ollé
Pol·len edicions, 2016


Cacáhuatl....  és un llibre que es menja a mesura que el vas llegint, i que amb una mica d’actitud us pot portar a organitzar vetllades molt plaents (…)Aquest és un llibre que aporta la filosofia de les sensacions viscudes i per viure, recreades amb passió i acolorides amb l’olor i la saliva que genera el maridatge de paraula i paladar”

Extracte del pròleg de Josep Manel Busqueta.


Lluís Riera Callís, autor dels poemes, és pastisser de cinquena generació, especialitzat en xocolata. Políticament compromès, lletraferit poèticament, rapsode i escriptor. Aquest és el seu quart llibre.

Les fotografies són d’en Pol Vila i Ollé qui es dedica a la fotografia des d’abans dels 18 anys. Participa en el moviment artísticopolític (fotoprotesta), i es destaca per treballar l’obra fotogràfica com a conjunt d’imatges que supera la individualitat.


La dissenyadora d’aquest llibre és  Mai-t Carbonell,  investigadora experimental i crítica en estereotips y contradiccions. La seva proposta busca visibilitzar y trencar les normatives formes que el llenguatge pren en la comunicació. Conceptes, idees, sensacions, necessitat, lluita, aprenentatge, tenen múltiples sentits en aquest llibre i en el seu projecte.“La voz cacao deriva del náhuatl cacáhua, forma radical de cacáhuatl: el grano o fruto del cacao

Marcos Augusto Morínigo
Diccionario del Español de América

Anaya y M & Muchnick, 1993

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada