Cacáhuatl. 51 dolços poemes de xocolata amarga
Lluís Riera Callís, Pol Vila i Ollé
Pol·len edicions, 2016
“Cacáhuatl.... és un llibre que es menja a mesura que el vas
llegint, i que amb una mica d’actitud us pot portar a organitzar vetllades molt
plaents (…)Aquest és un llibre que aporta la filosofia de les sensacions
viscudes i per viure, recreades amb passió i acolorides amb l’olor i la saliva
que genera el maridatge de paraula i paladar”
Extracte del pròleg de Josep Manel Busqueta.
Lluís Riera Callís, autor dels poemes, és pastisser de cinquena generació, especialitzat
en xocolata. Políticament compromès, lletraferit poèticament, rapsode i
escriptor. Aquest és el seu quart llibre.
Les
fotografies són d’en Pol Vila i Ollé
qui es dedica a la fotografia des d’abans dels 18 anys. Participa en el
moviment artísticopolític (fotoprotesta), i es destaca per treballar l’obra
fotogràfica com a conjunt d’imatges que supera la individualitat.
La
dissenyadora d’aquest llibre és Mai-t Carbonell, investigadora experimental i crítica en
estereotips y contradiccions. La seva proposta busca visibilitzar y trencar les
normatives formes que el llenguatge pren en la comunicació. Conceptes, idees,
sensacions, necessitat, lluita, aprenentatge, tenen múltiples sentits en aquest
llibre i en el seu projecte.
“La voz cacao deriva del náhuatl cacáhua, forma radical de cacáhuatl: el grano o fruto
del cacao”
Marcos Augusto Morínigo
Diccionario del Español de América
Anaya y M & Muchnick,
1993
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada