Brownie de Elizabeth Bishop
Elizabeth Bishop (1911 - 1979).
Poeta estatunidenca, distingida com a poeta llorejada dels Estats Units
(1949-1950) i Premi Pulitzer de poesia el 1956.
A Bishop li agradava fer postres. Feia pastissos per
els aniversaris i, quan se'n va anar a viure al Brasil, enfornava de forma
regular, especialment brownies i se'ls donava als veïns!.
La seva recepta
de brownie va quedar per escrit: la va enviar a Robert Lowell [ (1917 - 1977) . Poeta nord-americà. En paraules seves, "Els poetes que més
directament van influir en mi ... van ser Allen Tate, Elizabeth Bishop, i
William Carlos Williams”], per carta
perquè ell pogués fer-la.
Lluvia hacia la
mañana
La gran jaula de
luz se ha roto en el aire,
liberando, creo,
cerca de un millón de pájaros
cuyas salvajes
sombras en ascenso no regresarán,
y todos los
cables vienen cayendo.
Sin jaula, sin
pájaros que espanten; la lluvia
se abrillanta
ahora. Es pálida la cara
que probó el
rompecabezas de su prisión
y lo resolvió con
un beso inesperado,
cuyas pecosas
manos, sin sospechar, plantaron.
Elizabeth Bishop
La recepta:
4 quadrats de
xocolata amarga (o al voltant d'una tassa de xocolata)
4 ous
1/2 tassa de
mantega
2 1/2 tasses de
sucre blanca
1 tassa de farina
2 culleradetes de
vainilla
2 tasses de nous
picades
Fondre la
xocolata i la mantega junts, es fonen juntament amb la meitat del sucre i una
mica d'aigua. Deixar refredar una mica i batre els ous i la resta del sucre.
Tamisar la
farina, afegir la vainilla i les nous. La pasta és molt densa - no corre molt. Posar
la pasta en un motlle quadrat.
Enfornar al voltant de 45 minuts. una hora, depenent del gruix. Ha de ser sec a la part superior, just
allunyant-se de les vores, però encara
força humit al mig. Tallar en quadrats en el motlle i retirar amb espàtula.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada