19 d’abr. 2017

pastissos literaris i 5


Brownie de Elizabeth Bishop


Elizabeth Bishop (1911 - 1979). Poeta estatunidenca, distingida com a poeta llorejada dels Estats Units (1949-1950) i Premi Pulitzer de poesia el 1956.

A Bishop  li agradava fer postres. Feia pastissos per els aniversaris i, quan se'n va anar a viure al Brasil, enfornava de forma regular, especialment brownies i se'ls donava als veïns!.


La seva recepta de brownie va quedar per escrit: la va enviar a Robert Lowell [ (1917 - 1977) . Poeta nord-americà.  En paraules seves, "Els poetes que més directament van influir en mi ... van ser Allen Tate, Elizabeth Bishop, i William Carlos Williams”],  per carta perquè ell pogués fer-la.

Lluvia hacia la mañana

La gran jaula de luz se ha roto en el aire,
liberando, creo, cerca de un millón de pájaros
cuyas salvajes sombras en ascenso no regresarán,
y todos los cables vienen cayendo.
Sin jaula, sin pájaros que espanten; la lluvia
se abrillanta ahora. Es pálida la cara
que probó el rompecabezas de su prisión
y lo resolvió con un beso inesperado,
cuyas pecosas manos, sin sospechar, plantaron.

Elizabeth Bishop


La recepta:

4 quadrats de xocolata amarga (o al voltant d'una tassa de xocolata)
4 ous
1/2 tassa de mantega
2 1/2 tasses de sucre blanca
1 tassa de farina
2 culleradetes de vainilla
2 tasses de nous picades

Fondre la xocolata i la mantega junts, es fonen juntament amb la meitat del sucre i una mica d'aigua. Deixar refredar una mica i batre els ous i la resta del sucre.

Tamisar la farina, afegir la vainilla i les nous. La pasta és molt densa - no corre molt. Posar la pasta en un motlle quadrat.


Enfornar  al voltant de 45 minuts.  una hora, depenent del gruix.  Ha de ser sec a la part superior, just allunyant-se de les vores,  però encara força humit al mig. Tallar en quadrats en el motlle i retirar amb espàtula.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada