2 d’abr. 2017

xocolata, un museu


El Museu de la Xocolata de Barcelona, ubicat a l’antic convent de Sant Agustí,  presenta un recorregut pels orígens de la xocolata, la seva arribada a Europa i la seva difusió.

La seva seu es troba ubicada en un edifici històric que ja va tenir una relació amb la xocolata: al segle XVIII l’exèrcit borbònic era un fanàtic consumidor d'aquest producte, i segons les ordenances, la xocolata estava present en els menús de les acadèmies militars d'aquell segle: «Para desayuno de cada cadete y oficial de compañía se dará onza y media de chocolate con un cuarterón de pan...», i quan la tropa estava de guarnició a les casernes també es prenia usualment xocolata. El cos d’alabarders, la guàrdia personal del monarca, era anomenat, amb enveja, «los chocolateros», ja que en ser un cos mimat i d’elit, prenia molta xocolata.



L’objectiu que s’ha marcat el museu “és facilitar a la comunitat l’accés al coneixement de la història d’aquest producte, per tal que es reconegui en ella, a través d’una política d’adquisició i d’acolliment de diferent material i de la difusió del patrimoni de la tradició artística del treball en xocolata, la memòria de la cultura i els valors artesanals de la pastisseria catalana.”

 reproducció quadriga romana
Museu de la xocolata, Barcelona





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada