El Museu de la Xocolata de Barcelona, ubicat a
l’antic convent de Sant Agustí, presenta
un recorregut pels orígens de la xocolata, la seva arribada a Europa i la seva
difusió.
La seva seu es troba ubicada en un edifici
històric que ja va tenir una relació amb la xocolata: al segle XVIII l’exèrcit
borbònic era un fanàtic consumidor d'aquest producte, i segons les ordenances,
la xocolata estava present en els menús de les acadèmies militars d'aquell
segle: «Para desayuno de cada cadete y oficial de compañía se dará onza y media
de chocolate con un cuarterón de pan...», i quan la tropa estava de guarnició a
les casernes també es prenia usualment xocolata. El cos d’alabarders, la
guàrdia personal del monarca, era anomenat, amb enveja, «los chocolateros», ja
que en ser un cos mimat i d’elit, prenia molta xocolata.
L’objectiu que s’ha marcat el museu “és facilitar
a la comunitat l’accés al coneixement de la història d’aquest producte, per tal
que es reconegui en ella, a través d’una política d’adquisició i d’acolliment
de diferent material i de la difusió del patrimoni de la tradició artística del
treball en xocolata, la memòria de la cultura i els valors artesanals de la
pastisseria catalana.”
reproducció
quadriga romana
Museu de
la xocolata, Barcelona
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada