16 d’abr. 2017

pastissos literaris, 2



Púding d’estiu de Truman Capote


L’ escriptor estatunidenc Truman Capote (Truman Streckfus Persons), va néixer a Nova Orleans l’any del 1924 i va morir a Los Angeles el 1984. La seva obra més famosa és A sang freda, parcialment escrita a Platja d'Aro i Palamós (va passar tres estius entre 1960 i 1962).

Del púding d'estiu deia que era "el millor pastís que he provat mai (...) Una espècie de crema de xocolata farcida de gerds fresques."

Ingredients:

50 gr. de xocolata amb llet, trencat en trossos
450gr. de  gerds
2 cullerades de sucre glaç
1/3 tassa (80 ml) grappa o Frangélico
4 ous, separats, més 1 clara d'ou addicional
125 g de sucre
250 g de formatge mascarpone
2 tasses (500 ml) de cafè negre fort
14 melindros
Cacau en pols

Pas a pas:

pas 1
Col·loqui la xocolata en un recipient sobre una cassola d'aigua bullint  fins que la xocolata es fongui, a continuació, extreure el dipòsit i remoure la xocolata fins que estigui suau. Deixar refredar una mica.
pas 2
Poseu a un costat una quarta part de les gerds, a continuació, posar la resta en un bol amb el sucre en pols i dues cullerades del licor triat.  Deixa macerar fins que es necessiti.
pas 3
Utilitzant la batedora elèctrica,  batre els rovells d'ou i el sucre en pols en un bol gran fins que estigui pàl·lida i espessa. Afegir el  mascarpone i , tot seguit, la xocolata refredada.  Batre les clares d'ou a punt de neu, després barreja-ho tot.
etapa 4
Col·loqui el cafè en un plat amb les dues cullerades restants del licor.  Submergir els melindros breument en la barreja. A continuació, fer una capa en el recipient triat i estendre la meitat de la barreja de xocolata i una part dels gerds macerats. Repetir la operació una segona vegada.  Tapar amb  la xocolata restant. Refredar durant 4 hores.
pas 5

Escampar sobre el púding cacau en pols abundant i decorar  amb gerds.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada