Púding d’estiu
de Truman Capote
L’
escriptor estatunidenc Truman Capote (Truman Streckfus Persons), va néixer a
Nova Orleans l’any del 1924 i va morir a Los Angeles el 1984. La seva obra més famosa
és A sang freda, parcialment escrita
a Platja d'Aro i Palamós (va passar tres estius entre 1960 i 1962).
Del
púding d'estiu deia que era "el millor pastís que he provat mai (...) Una
espècie de crema de xocolata farcida de gerds fresques."
Ingredients:
50 gr. de
xocolata amb llet, trencat en trossos
450gr. de gerds
2 cullerades de
sucre glaç
1/3 tassa (80 ml)
grappa o Frangélico
4 ous, separats,
més 1 clara d'ou addicional
125 g de sucre
250 g de formatge
mascarpone
2 tasses (500 ml)
de cafè negre fort
14 melindros
Cacau en pols
Pas a pas:
pas 1
Col·loqui la
xocolata en un recipient sobre una cassola d'aigua bullint fins que la xocolata es fongui, a
continuació, extreure el dipòsit i remoure la xocolata fins que estigui suau.
Deixar refredar una mica.
pas 2
Poseu a un costat
una quarta part de les gerds, a continuació, posar la resta en un bol amb el
sucre en pols i dues cullerades del licor triat. Deixa macerar fins que es necessiti.
pas 3
Utilitzant la
batedora elèctrica, batre els rovells
d'ou i el sucre en pols en un bol gran fins que estigui pàl·lida i espessa.
Afegir el mascarpone i , tot seguit, la
xocolata refredada. Batre les clares
d'ou a punt de neu, després barreja-ho tot.
etapa 4
Col·loqui el cafè
en un plat amb les dues cullerades restants del licor. Submergir els melindros breument en la
barreja. A continuació, fer una capa en el recipient triat i estendre la meitat
de la barreja de xocolata i una part dels gerds macerats. Repetir la operació
una segona vegada. Tapar amb la xocolata restant. Refredar durant 4 hores.
pas 5
Escampar sobre el
púding cacau en pols abundant i decorar amb
gerds.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada