15 d’abr. 2017

pastissos literaris, 1

Añadir leyenda
Donatien Alphonse François de Sade, conegut pel seu títol de marquès de Sade (1740 –  1814),  escriptor francès, autor de Justine o les dissorts de la virtut, Història d'Aline i Valcour

Des de  la presó escrivia cartes a la seva esposa, Renée;  li escrivia demanant galetes i sobretot xocolata, perquè el marqués estimava el xocolate. Per al marquès, un pastís de xocolata “ha de tenir el mateix gust que al mossegar en una barra de xocolata. M'agradaria que fos un pastís de xocolata, xocolata,  i tan dens i negre com el cul del diable ennegrit pel fum” . Segur que aquesta recepta li hauria encantat .

Pastís de xocolata i magrana del marquès de Sade

3/4 de tassa de farina per a tot ús
2/3 de tassa de cacau sense sucre en pols
5 culleradetes de cafè instantani
1 1/2 culleradetes de pols de llevat
1/4 de culleradeta de sal
1/4 tassa de mantega sense sal
2/3 tassa de sucre blanc
2/3 tassa de sucre morè
4 ous
1 1/2 culleradetes d'extracte de vainilla
1 barra de xocolata (71% de cacau) , finament picada
llavors de magrana, per decorar (opcional)

1. En un recipient petit, tamisar la farina, el cacau, el cafè instantani ,el llevat i la sal.

2. Poseu la mantega en un recipient gran; batre amb un mesclador a velocitat mitjana (un minut). Afegir el sucre blanc i el  morè, batent fins que estiguin ben barrejats, (aproximadament cinc minuts).  Afegir els ous, un a la vegada, i la vainilla, batent fins que estiguin ben barrejats.

3. Mesclar la barreja de farina en la barreja de sucre; i posar la xocolata picada. Cobrir i refrigerar 4 hores.


3. Preescalfar el forn  10 minuts.  Enfornar  12 minuts o  fins que el pastís s'infli i la part superior  estigui lleugerament cruixent. Deixar reposar uns minuts, després treure del motllo. Cobrir el pastis amb llavors de magrana i servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada