Pastis de xocolata de la
família Tolstoi
Sofia
Andreievna Tolstoi, nascuda Sofia Behr (1844-1919), va estimar, va cuidar i va
ser humiliada pel seu marit durant gairebé cinquanta anys. Ell la doblava en
edat; junts van tenir tretze fills, dels quals cinc van morir sent nens. Va ser
el seu assistent, la seva infermera, el seu representant i el seu escrivà: va
arribar a copiar set vegades el manuscrit de Guerra i Pau.
Lev Tolstoi (1828-1910) va ser un dels autors i
pensadors més grans de la història, amb una arrogància divina i desitjos tan
desmesurats que va arribar a escriure: "Sóc tan ambiciós que si hagués de
triar entre la glòria i la virtut, temo que triaria la primera" .
El
llibre de receptes familiar de Tolstoi va ser publicat per primera vegada per
Stepan Andreevich Bers, al segle XIX com a regal (divertit) per a la seva
germana Sofia, esposa de Lev Tolstoi.
Sofia
Tolstoi acumulava receptes provinents de familiars, amics i convidats, que
compartien amb ella els seus plats. En total, en aquesta edició de 1874 hi
havia 162 receptes, que barrejaven cuina russa i cuina francesa com era
habitual en les famílies aristocràtiques de la Rússia del moment.
El pastis:
Cal barrejar 225
grams de mantega, amb altres 225 de sucre, 12 rovells d'ou, 115 grams de
xocolata, dues tasses de crostons. Després es munta a punt de neu les clares i s’afegeixen.
Es barreja tot bé i es tira en un motlle greixat. Es forneja, després es deixa
refredar i, un cop fred, s'afegeix xocolata fosa per sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada