17 d’abr. 2017

pastissos literaris, 3



Pastis de xocolata de la família Tolstoi

Sofia Andreievna Tolstoi, nascuda Sofia Behr (1844-1919), va estimar, va cuidar i va ser humiliada pel seu marit durant gairebé cinquanta anys.  Ell la doblava en edat; junts van tenir tretze fills, dels quals cinc van morir sent nens. Va ser el seu assistent, la seva infermera, el seu representant i el seu escrivà: va arribar a copiar set vegades el manuscrit de Guerra i Pau

Lev Tolstoi (1828-1910) va ser un dels autors i pensadors més grans de la història, amb una arrogància divina i desitjos tan desmesurats que va arribar a escriure: "Sóc tan ambiciós que si hagués de triar entre la glòria i la virtut, temo que triaria la primera" . 



El llibre de receptes familiar de Tolstoi va ser publicat per primera vegada per Stepan Andreevich Bers, al segle XIX com a regal (divertit) per a la seva germana Sofia, esposa de Lev Tolstoi.

Sofia Tolstoi acumulava receptes provinents de familiars, amics i convidats, que compartien amb ella els seus plats. En total, en aquesta edició de 1874 hi havia 162 receptes, que barrejaven cuina russa i cuina francesa com era habitual en les famílies aristocràtiques de la Rússia del moment.

El pastis:

Cal barrejar 225 grams de mantega, amb altres 225 de sucre, 12 rovells d'ou, 115 grams de xocolata, dues tasses de crostons. Després es munta a punt de neu les clares i s’afegeixen. Es barreja tot bé i es tira en un motlle greixat. Es forneja, després es deixa refredar i, un cop fred, s'afegeix xocolata fosa per sobre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada