El plaer de la xocolata
La història i la cultura de
la xocolata a Catalunya
Maria Antònia Martí Escayol
Cossetània, 2004
En aquesta obra es relata el viatge per terres
catalanes d’aquest aliment i els odis i passions que ha generat. Com va arribar
a Catalunya? Qui l’ha fabricat? Com i qui se l’ha menjat? El llibre aporta
recerca inèdita sobre aquest aliment i recull l’impacte que ha tingut en la
cultura catalana: des dels versos de Miquel
Martí i Pol fins a les obres de Picasso,
passant per les col·leccions de cromos, la publicitat o els records de Josep Maria de Sagarra i el baró de Maldà. A partir de la xocolata,
l’autora elabora una història global (de la cultura, la gastronomia, la natura,
la ciència, la societat…), de la nostra civilització.
Maria Antònia Martí Escayol (Terrassa, 1972) és
doctora en Història (Universitat Autònoma de Barcelona), màster en Història
Moderna i va obtenir el diploma en Estudis Superiors Especialitzats en Història
de les Ciències i en Història Econòmica (Universitat de Barcelona i Universitat
Autònoma de Barcelona). Especialista en història ambiental i investigadora del
Departament d'Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de
Barcelona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada