2 d’abr. 2017

xocolata, un llibre

El plaer de la xocolata
La història i la cultura de la xocolata a Catalunya

Maria Antònia Martí Escayol

Cossetània, 2004

En aquesta obra es relata el viatge per terres catalanes d’aquest aliment i els odis i passions que ha generat. Com va arribar a Catalunya? Qui l’ha fabricat? Com i qui se l’ha menjat? El llibre aporta recerca inèdita sobre aquest aliment i recull l’impacte que ha tingut en la cultura catalana: des dels versos de Miquel Martí i Pol fins a les obres de Picasso, passant per les col·leccions de cromos, la publicitat o els records de Josep Maria de Sagarra i el baró de Maldà. A partir de la xocolata, l’autora elabora una història global (de la cultura, la gastronomia, la natura, la ciència, la societat…), de la nostra civilització.


Maria Antònia Martí Escayol (Terrassa, 1972) és doctora en Història (Universitat Autònoma de Barcelona), màster en Història Moderna i va obtenir el diploma en Estudis Superiors Especialitzats en Història de les Ciències i en Història Econòmica (Universitat de Barcelona i Universitat Autònoma de Barcelona). Especialista en història ambiental i investigadora del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada