14 d’abr. 2024

propostes lectures 24-25, 21



 Títol: La trena

Autora: Laetitia Colombani

Pàgines: 208



Proposa: Fina




    La trena de Laetitia Colombani, és la seva primera novel·la i ha rebut el prestigiós Prix Relay en la 40â edició l’any 2017.

    Amb prop de mig milió d’exemplars venuts a França i gairebé 30 traduccions en curs, “La trena” va ser un dels fenòmens editorials del 2017.

    En aquesta narració vibrant i commovedora, Laetitia Colombani -guionista, directora i actriu de reconegut prestigi- aborda les històries de tres dones que, nascudes a continents molt diferents, comparteixen unes idees i sentiments que les uneixen en un poderós anhel de llibertad.

Sinopsi de “La Trena”

    ÍNDIA. A Badlapur, la intocable Smita sobreviu recollint els excrements d’una casta superior. Resignada a la seva condició, està decidida, en canvi, a que la seva filla no segueixi els seus passos: la nena anirà a l'escola i la seva vida serà digna i profitosa, encara que Smita hagi de desafiar les normes establertes.

    ITÀLIA. A Giulia li encanta treballar al taller familiar, l'últim de Palerm que confecciona perruques amb cabells autèntics. Hauria pogut anar a la universitat, però va deixar l'institut amb setze anys per iniciar-se als secrets d'aquest ofici. Quan el pare pateix un accident i Giulia descobreix que el negoci està a punt de fer fallida, afronta l'adversitat amb valentia i determinació.

    CANADÀ. Sarah és una advocada d'èxit a Mont-real que ho ha sacrificat tot per la seva carrera: dos matrimonis fallits i tres fills que no ha vist créixer. Un dia, després de caure desmaiada en el transcurs d'un judici, Sarah comprèn que la seva vida ha fet un tomb i que haurà d'escollir el que li importa de debò.

    Smita, Giulia i Sarah no es coneixen, però tenen en comú l'empenta i la tenacitat de les dones que rebutgen allò que el destí els ha reservat i es rebel·len contra les circumstàncies que les oprimeixen.

    Com a fils invisibles, els seus camins s'entrellacen, formant una trena que simbolitza la voluntat indestructible de viure amb esperança i il·lusió. Idèntiques lluites per combatre moltes, massa violències exercides contra la dona arreu del món. Les protagonistes mostren tota la força per rebutjar allò que la societat i els estereotips esperen d’elles.

    Perquè la força de La trena rau en la consciència femenina, col·lectiva i aferrissada, de que hem de tirar endavant per tal de vetllar pels nostres drets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada